Kombinera skrivande och yoga på Mallorca

Drömmer du om att bli författare eller är du kanske bara intresserad av att skriva? Är du nyfiken på yoga eller har du provat och gillar det? Tycker du att det är svårt att finna fokus och lugn hemma så att du får tid till dig själv och dina projekt?
Är svaret ja på en eller flera av de ovanstående frågorna, häng då med oss och likasinnade till Mallorca på en skrivar- och yogaresa. Du kommer inte att bli besviken. Här läggs fullt fokus på att du ska hitta din egen skrivarstil och må så bra du bara kan med hjälp av yogan.
Jag anordnar den här kursen tillsammans med yogaläraren och samtalsterapeuten Pia Wetterberg. Här kan ni läsa mer om henne: http://www.mindyourpeace.se/
Destination: Mallorca, byn Montuiri som ligger naturskönt på mitten av ön.
Datum: 10-15 maj 2016. Precis när allt är som grönast och vackrast.
Hotellet: Son Manera www.sonmanera.com

Kurspriset innefattar hela dagar fyllda av skrivande och yoga, del i dubbelrum, helpension (exklusive dryck) och samordning av transfer till och från flygplatsen.
Flygbiljetten bokar du själv. Kanske vill du passa på och se dig om kring på Mallorca några extra dagar. Mer info om kursen samt möjlighet att anmäla dig hittar du här
BildMallorca
För frågor och funderingar hör gärna av dig till ulrika@ordaom.se eller pia.wetterberg@mindyourpeace.se
Varmt välkommen!
Pia & Ulrika
Läs mer

Nu finns jag med på författarförmedlingen

Ulrika Jannert Kallenberg

I mars 2015 debuterade jag med min bok ”Döden ingen talar om” som är en självbiografisk roman om hur det är att växa upp med en pappa som dött i självmord. Eftersom ingen ville prata om hans liv eller död fick jag på egen hand söka efter pusselbitar för att förstå vad som hade hänt och vem min pappa var.
Jag har under lång tid arbetat som journalist och litterär översättare och har ett företag som heter Orda Om. Jag har översatt ett flertal böcker i olika genrer och jobbat som journalist på dagstidning, veckotidning och som frilansare. Jag har medverkat i antologin ”Håller vi på att förvandla livet till en sjukdom?” som skribent och medredaktör. Jag har även ofta uppdrag som redaktör, lektör och språkgranskare.
Jag har lett skrivarkurser i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan i Uddevalla under några år och anordnar numera skrivarkurser i egen regi.
Jag har en fil mag-examen i bland annat tyska, engelska och litterär översättning.

Vad jag gör under författarbesöken

Jag har många idéer när det gäller författarbesöken. Här är tre förslag på hur ett besök skulle kunna se ut, men jag diskuterar gärna andra upplägg med arrangören.
Jag pratar om det självbiografiska skrivandet kombinerat med hur det är att växa upp med en pappa som tagit sitt liv. Fokus ligger på hur viktigt det är att prata om det svåra med varandra, även med barn. Jag berättar också varför jag skrev min självbiografiska roman och läser valda stycken ur den som sedan kan diskuteras.
Jag håller skrivarworkshopar med olika teman som självbiografiskt skrivande, gestaltning, miljöbeskrivningar, genrer, synopsis, karaktärsfördjupning, manusbearbetning, flödesskrivande och mycket annat. Dessa sammankomster kan planeras på en mängd olika sätt.
Jag pratar gärna om hur det är att arbeta som journalist, litterär översättare eller redaktör/lektör. Jag kan ge exempel på vanliga problem som uppstår när det gäller översättning eller skrivande, men jag vill framförallt förmedla glädjen över att vara språkarbetare.

Om du vill göra en bokningsförfrågan titta på följande länk: http://forfattarcentrum.se/forfattarformedling/forfattare/3476/Ulrika_Jannert_Kallenberg

Nybild_(2)

Ulrika Jannert Kallenberg
Fotograf: Malin Fagerström

Läs mer

Hundbok får engelsk språkdräkt

Alltid lika underbart när en bok jag haft förmånen att jobba med går att hålla i handen. Nu har boken ”Apportering till vardag och fest” av Lena Gunnarsson och Elsa Blomster även kommit ut på engelska. Jag hade glädjen att språkgranska både den svenska och den engelska versionen. Översättaren heter Charlotte West. hundbok

Läs mer

Min översättning blir teater

hunden2-logo-200x134En fantastisk bok som jag hade glädjen att översätta för några år sedan har nu blivit teater. Den spelas först i Lund och sedan i Helsingborg. Boken är skriven av Mark Haddon och det är en gripande och rolig berättelse om en pojke som aldrig lämnat sitt eget kvarter, men längtar till stjärnorna. Jag hoppas verkligen hinna se den!

Läs mer på följande länk: http://www.sagohuset.nu/…/110-den-besynnerliga-haendelsen-m…

 

Läs mer

Döden ingen talar om

doden-ingen-talar-om2015 – är ett år som kommer att bli väldigt speciellt för mig! I mars kommer jag ut med min debutbok ”Döden ingen talar om”. Jag har arbetat med texten i tre år, men jag har tänkt på boken betydligt längre.
Den självbiografiska romanen handlar om hur det är att växa upp med en pappa som tagit sitt liv. Min pappa dog 1967 när jag var fyra år och självmordet blev genast tabubelagt i vår familj och släkt – även bland vänner. Som barn och ung gick mitt liv mycket ut på att söka efter pusselbitar för att förstå vad som hade hänt och vem min pappa var.
Det går att läsa mer om boken på https://www.adlibris.com/se/bok/doden-ingen-talar-om-9789175579559
Jag hoppas och tror att min roman kan hjälpa människor i samma situation som jag och att den kan bidra till samhällsdebatten kring självmord.

Läs mer

God jul och Gott nytt år!

Nu har jag lämnat ett korrektur till ett förlag och ett färdigt manus till ett annat förlag. Det är dags för en välförtjänt ledighet! Men jag ser redan fram emot många spännande uppdrag, projekt och utmaningar under 2015.
Jag önskar er alla en fridsam jul och ett gott nytt år!IMG_8505

Läs mer

Om ”diagnossjukan” i DN

Det känns väldigt roligt och väldigt viktigt att Hanne Kjöller, ledarskribent i Dagens Nyheter, i dag uppmärksammar den så kallade ”diagnossjukan” och då tar avstamp i artiklar från antologin ”Håller vi på att förvandla livet till en sjukdom?” som jag arbetat mycket med under senare tid och som gavs ut i augusti i år av Kunskapscentrum för Jämlik vård.

http://www.dn.se/ledare/signerat/kvar-pa-freuds-analyssoffa/

 

 

Läs mer

Ensamhet skapar psykisk ohälsa

Nu har boken ”Håller vi på att förvandla livet till en sjukdom?” lämnat tryckeriet och jag hoppas få ett ex i brevlådan inom kort.

Det känns overkligt tills boken ligger i handen.

Jag tänker på alla dem som jag hade förmånen att intervjua under tiden som jag arbetade med boken. De har oerhört mycket viktigt och intressant att säga om den psykiska ohälsan i dag. Jag träffade bland annat Berit Larsson som arbetat som lektor i genusvetenskap och som är en av grundarna till Kvinnofolkhögskolan i Göteborg. Hon menar att ensamheten är en av bovarna när det gäller den psykiska ohälsan i dag.

– Människan mår bra av att reflektera, säger hon, även om det finns en gammal föreställning som delvis lever kvar om att människor blir psykiskt sjuka om de hemfaller åt grubblerier. Det viktiga är att man delar sina tankar med någon, att man inte blir ensam med sina funderingar och därför behöver människor mötas.

Läs mer